Behandlinger

Fysioterapi

Fysioterapi er en behandlingsform som undersøker muskler og ledd i kroppen. Funn i undersøkelsen danner grunnlag for hvilken behandling som skal gis.

Fysioterapeuten undersøker bevegelsesutslag, måler muskelstyrke og skreddersyr treningsprogram tilpasset diagnosen du får. Videre følger vi opp diagnosen og justerer øvelsene etterhvert som det utvikler seg.

Kvalifikasjoner innen rehabilitering og forebygging er nøkkelegenskaper fysioterapeuten hos Kroppskontroll innehar.

I tillegg tilbyr fysioterapeuten massasje, triggerpunktbehandling og dry needling (nåler).

Se plager fysioterapi hjelper mot her.

Osteopati

Osteopati handler om å finne årsaken til smerten pasienten opplever gjennom en helhetlig vurdering.

I tillegg til å undersøke og behandle muskler og ledd er osteopaten opptatt av pustemønstre og spenninger rundt de indre organene. En osteopat mener at dersom problemet er raskt tilbakevendende er det interessant å undersøke spenninger i f.eks. bindevevet rundt tykktarmen fordi det går nerver fra tykktarmen til ryggen. En osteopat legger slike tankemønstre til grunn for behandlinger knyttet til hele kroppen. En osteopat har manupilasjon av subluksasjoner (knekke opp låsninger) som en del av behandlingstilbudet.

Andre behandlere som kan manipulere er kiropraktor og naprapat.

Se plager osteopati hjelper mot her.

Kiropraktikk

Kiropraktoren hos Kroppskontroll er opptatt av bevegelsesutslag i ledd. Ved funn kan vår kiropraktor manipulere subluksasjoner (knekke opp låsninger) i ledd med hensikt å gjenopprette bedre bevegelse, nervestrøm og sirkulasjon – og dermed gi smertelette.

En kiropraktor kan henvise til bildediagnostikk, henvise til legespesialist og har rett til å sykmelde.

Andre behandlere som kan manipulere er osteopat og naprapat.

Se plager kiropraktikk hjelper mot her.

Naprapati

Naprapati er en behandlingsform som hovedsakelig behandler smerter i rygg og nakke, sener og muskler.

En naprapat ønsker i likhet med en osteopat å finne årsaken til plagene pasienten opplever. Behandlingen består av en grundig undersøkelse og en naprapat bruker teknikker som massasje, tøyning, triggerpunkt og manipulasjon (knekking).

Andre behandlere som kan manipulere er osteopat og kiropraktor.

Se plager naprapati hjelper mot her.

Muskelbehandling

En muskelbehandling utføres av en fysioterapeut, osteopat eller kiropraktor. Din behandler forsøker å påvirke flere av kroppens muskler og ledd. Det utøves en rytmisk knaing og strekking av muskler. Hensikten er å redusere muskelspenninger, stimulere blodsirkulasjon og redusere stress. En muskelbehandling har effekt både lokalt og i hele kroppen.

Kroppskontroll tilbyr muskelbehandling utført av dyktige behandlere. Du kan selv bestemme om du ønsker en mild eller hard behandling.

Se plager muskelbehandling hjelper mot her.

Mask Group

Usikker på hvilken behandling som er riktig for deg?

Kontakt oss og vi kan hjelpe deg å finne riktig behandling for deg.