Knesmerter

Knesmerter er en vanlig utfordring for mange, og årsakene kan variere fra overbelastning og slitasjeforandringer til revmatiske sykdommer og idrettsskader. Kneleddet, en kompleks struktur bestående av muskler, bein, brusk, leddhinne, menisk, leddbånd og slimposer, gir rom for en rekke potensielle diagnoser når det gjelder smerte og ubehag.

- Slitasje (Artrose): Artrose, også kjent som slitasjegikt, er en vanlig årsak til knesmerter, spesielt blant eldre. Dette oppstår når brusken som dekker kneleddet gradvis brytes ned over tid, noe som kan føre til smerte, hevelse og redusert bevegelighet.

- Meniskskade: Menisken er en viktig del av kneleddet, og skader på denne bruskskiven kan forårsake intense smerter. Dette kan skje ved vridning eller plutselige bevegelser og er vanlig blant idrettsutøvere.

- Ligamentskader: Skader på leddbånd, som for eksempel korsbåndskader, er vanlige i idrettssammenheng. Disse skadene kan føre til alvorlige knesmerter og kan kreve kirurgisk inngrep for å gjenopprette stabiliseringen av leddet.

- Bursitt: Slimposer rundt kneet kan bli betent, noe som resulterer i tilstanden kjent som bursitt. Dette kan føre til smerte, hevelse og begrenset bevegelse rundt kneet.

- Revmatoid artritt: En autoimmun sykdom som påvirker leddene, inkludert knærne. Dette kan føre til kroniske smerter, stivhet og hevelse i kneleddet.

- Patellofemoralt smertesyndrom: Dette er en tilstand der det oppstår smerte rundt eller bak kneskålen, spesielt ved aktiviteter som løping eller trappetakking. Det kan skyldes feiljustering av kneskålen.

- Iliotibialbåndssyndrom: En overbelastningsskade som påvirker iliotibialbåndet på utsiden av kneet. Dette kan forårsake smerter ved løping eller langvarig belastning.

Ved å identifisere den spesifikke årsaken til knesmertene, kan en skreddersydd behandlingsplan utarbeides. Vår erfarne ekspertise er dedikert til å hjelpe deg med å lindre knesmertene og gjenopprette optimal funksjon. En grundig undersøkelse som inkluderer vurdering av fot/ankel og hofte/bekken gir et helhetlig bilde som legger grunnlaget for effektiv behandling, selv i tilfeller av omfattende slitasje.

Bestill time eller send en e-post til post@kroppskontroll.no dersom usikkerhet.

Behandlinger relatert til knesmerter:

Fysioterapi

Osteopati